March 14, 2024

LUND, Sverige – Cellevate AB, ett innovativt bioteknikföretag som utvecklar nästa generations cellodlingssystem designat för att revolutionera bioproduktion, meddelar att Dr. Uwe Gottschalk har valts till styrelseordförande. Dr. Gottschalk efterträder därmed Mats Leifland, som var styrelseordförande fram till den 12 mars 2024.

Dr. Gottschalk bidrar med omfattande erfarenheter inom bioteknikområdet och har en framstående karriär som kännetecknas av betydande framgångar. Han är för närvarande Operating Partner på Keensight Capital. Dr. Gottschalk har en doktorsexamen i kemi från 1987 inom området antikroppsläkemedelskonjugat och år 2021 tilldelades han Bioprocessing Lifetime Achievement Award efter cirka 30 år inom bioteknikindustrin.  Dr. Gottschalk var tidigare Group Vice President på Sartorius Stedim Biotech (2004-2014), med globalt ansvar för all processteknik relaterad till bioseparation. Innan han började på Keensight Capital 2022 var han Chief Technology Officer (2014-2017) och Chief Scientific Officer (2017-2021) på Lonza där han etablerade och ledde den globala forsknings- och teknologiorganisationen.

“Dr. Uwe Gottschalks utnämning till ny styrelseordförande är en viktig milstolpe för Cellevate. Med sin omfattande branschkunskap, årtionden av erfarenhet och ovärderliga nätverkskontakter är Dr. Gottschalk väl lämpad att leda Cellevate in i nästa fas av tillväxt och kommersialisering. Jag är övertygad om att Cellevate, under Dr. Gottschalks ledning, kommer att fortsätta att utvecklas och nå nya höjder av framgång”, säger Mats Leifland, avgående styrelseordförande för Cellevate.

“Jag är mycket glad över utnämningen till ny styrelseordförande för Cellevate och att bli en del av ett så dynamiskt och innovativt företag. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och Cellevate-teamet och att bidra till en framgångsrik lansering och kommersialisering av vår unika nanoteknologi inom bioprocessområdet”, säger Dr. Uwe Gottschalk.

För mer information, vänligen kontakta:
Laura Chirica, PhD
VD Cellevate
E-post: laura.chirica@cellevate.com

Om Cellevate
Cellevate är ett spin-out företag från NanoLund som är ett världsledande akademiskt centrum för nanomaterial vid Lunds universitet. Bolaget utvecklar och marknadsför produkter baserade på en egenutvecklad nanofiberbaserad plattform – Cellevat3d™ – en game-changing, grön och hållbar, deep-tech-innovation för den biofarmaceutiska industrin. Denna plattform möjliggör produktion i industriell skala av nanofibermaterial –”microcarriers” (sv. mikrobärare) – med oöverträffad yta för celltillväxt, reproducerbarhet och  anpassning till kundprocesser, vilket i slutändan leder till en förbättrad produktivitet och processekonomi för biotillverkning. Cellevat3d™ microcarriers-produkter är utformade som en integrerad del av upstream bioprocesslösningarna, från laboratorietester av cellinjer följt av pilot- och storskalig produktion av genterapier. Lansering av Cellevat3d™ microcarriers är planerad till 2024.

För mer information, besök www.cellevate.com.